Scarborough fair

Location

11° 9' 0" N, 60° 42' 0" W

Scarborough is de hoofdstad van Tobago. We liggen hier voor anker omdat we ons bij ‘immigration’ en ‘customs’ moeten melden. En om af te kicken van onze Atlantische oversteek, natuurlijk. In de baai komen dagelijks ferries binnen die Tobago met Trinidad verbinden. We liggen in het zicht van de coastguard. Dat geeft een veilig gevoel, en bovendien zijn de mannen zo vriendelijk om ons van water te voorzien.

Scarborough is een drukke en levendige stad van 15.000 zielen groot en we horen de hele dag muziek en auto’s. Alhoewel we nog nooit in Afrika geweest zijn, hebben we het idee dat het ongeveer zo is als hier. Overal langs de straat zijn kleine marktkraampjes met groente, fruit, t-shirts, schoenen, huishoudelijke artikelen, etc. Op die manier proberen veel mensen in hun levensonderhoud te voorzien. Voor die kraampjes staan vaak gigantische ghettoblasters waar reggaemuziek uitschalt. Verder is de auto een statussymbool van jewelste. Met veel getoeter en harde muziek uit de raampjes is het één aaneengesloten rij van bling-bling auto’s in de hoofdstraat.
Kortom, na het geluid van weer en wind van de oceaan, zijn we in een kakofonie van een bruisend caribisch eiland terechtgekomen. We genieten.

Foto album: