Relaxed Tobago

Location

Tobago11° 9' 0" N, 60° 50' 24" W

Dankzij forse wind en een lekkere stroom mee, zeilen we in ruim twee uur met een rotgang om de zuidpunt van Tobago heen. Van de drukke havenplaats Scarborough komen we in Store Bay. Onze eerste bounty baai volgens alle clichés: witte stranden, wuivende palmen, ruisende golven, blauwe luchten en een strak zonnetje.
Als we met de dinghy aan land gaan, is direct aan het strand een kleine shop met wasmachines, bookswap en vers getapt water, gerund door twee jonge Engelsen. We laten onze was bij hen achter (alle lakens, handdoeken en kleren die met de oversteek zout geworden zijn) en krijgen die twee dagen later schoon, gedroogd en gevouwen terug. Wat een luxe!

We huren een oude auto en verkennen het eiland. Het midden bestaat uit een groot regenwoud met diverse watervallen. Wij lopen met een gids naar de Argyle Falls en zwemmen in het meertje. Wat een genot om in zoet water te zwemmen na al het zout.

De wegen zijn steil, bochtig en slecht onderhouden, maar we komen langs prachtige baaien, met nog mooiere stranden. We vinden dat de mensen van Tobago knap gevaarlijk rijden. Geen hond houdt zich hier aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Stoppen midden op de weg, inhalen terwijl er tegenliggers aankomen, rijden met maar één snelheid (vol gas). Die indruk wordt bevestigd als we een dag later met de taxi naar Scarborough gaan om ons uit te klaren bij de douane. Dat is een ritje van een kwartier. Op de heen- en terugweg sterven we duizend doden.
Maar relaxed zijn ze wel, die Tobagianen.

Foto album: